В медиите

Георги Икономов: Туризмът в Банско отдавна не е само ски

– Г-н Икономов, Банско без никакво съмнение е на-добрият ски курорт на Балканите. Това ли е най-високото признание, което може да получите към този момент?

– И най-добрата фестивална дестинация на Балканите, и още много неща. Отдавна отмина времето, в което Банско беше ски курорт от декември до март и тихо градче в Пирин през останалите месеци. Работихме усърдно, за да може днес Банско да бъде целогодишнен курорт, който достойно се нарежда до много сходни места в Европа.

Прочети цялата статия ->

Обединява ги мисията Банско

Георги Икономов е кмет на Община Банско от 2011 година и кандидатът от ПП ГЕРБ за трети мандат. Проф. Румен Пандев е кандидат за общиснки съветник от ГЕРБ Банско. Той е един от известните в цяла Европа ендокринни хирурзи. Автор е на над 250 научни публикации и през 2010 г. получава от папа Бенедикт XVI благословия за медицинската си, научна и хуманитарна дейност.

Прочети цялата статия ->

Банско ще има социален център за денонощна грижа

Банско ще има Център за настаняване от семеен тип за младежи и възрастни с увреждания. В него 24-часов подслон и помощ ще получават хора, чиито близки нямат възможност да се грижат за тях, обеща кметът Икономов по време на предизборните си срещи със социалните работници и потребителите на социални услуги в общината.

Прочети цялата статия ->

Георги Икономов: Ще обновим поетапно производствените зони в Банско и Добринище

Кметът на Банско Георги Икономов, Петър Галчев, кандидат за кмет на Добринище, и кандидатите за съветници от листата на ГЕРБ Банско посетиха успешно работещите предприятия в Добринище и споделиха с хората там своите идеи за привличане на нови инвестиции и повишаване качеството на живот в общината.

Прочети цялата статия ->

Георги Икономов: Банско се превръща в топдестинация за спортен туризъм с ясен план, добра координация и много работа

Градът ни не е просто населено място, а маркетингов продукт, който представлява страната ни, казва кандидатът на ГЕРБ за кмет на Банско:

– Г-н Икономов, през 2017 г. Банско бе обявено за европейски град на спорта, а през 2018-а и 2019-а много изявени спортисти развяха знамето на община Банско на почетните стълбички в цял свят. Обречен на успех ли е спортът в Банско?

Прочети цялата статия ->

Георги Икономов, ГЕРБ: В третия си мандат ще заложа на развитието на образованието, културата и здравеопазването в Община Банско

В третия си мандат ще заложа на развитието на образованието, културата и здравеопазването в Община Банско. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ Георги Икономов, кандидат за кмет на Община Банско от ГЕРБ. По думите му работата е в основата на успеха. Изборите не са нещо, в което трябва да се пробваш, трябва да си наясно, че ставаш за тази работа и можеш да управляваш, обясни той.

Прочети цялата статия ->

Георги Икономов: Банско ще има многофункционална спортна зала и три нови футболни игрища

Георги Икономов стартира представянето на секторните политики в Програмата си за управление на Банско за мандат 2019-2023. На среща със спортната общност снощи той сподели стратегията на ГЕРБ за развитие на спорта. Той обещава да продължи инвестициите в масовия спорт и да осигури възможност за безплатен спорт на всеки нуждаещ се. Гарантира подпомагане на дейността на спортните клубове при пълна прозрачност и срещу измерими резултати. По думите му екипът е разработил вече програма за превръщането на Банско в предпочитана дестинация за провеждането на спортно-подготвителни лагери – за целта се водят разговори – както с клубовете за използването на базите, така и с туристическия бранш за засилване на маркетинга на този продукт.

Прочети цялата статия ->

Георги Икономов: Осигурихме образование на най-високо ниво за най-малките

– Г-н Икономов, управлението на ГЕРБ винаги посочва образованието като свой основен приоритет. Следвате ли тази линия и на местно ниво?

– Без качествено образование няма просперитет. банско е родното място на Паисий хилендарски – за нас, банскалии, не само църквата е храм, училището също е. Обучението във всички начални училища в общината, не само в града, е на изключително високо ниво. През предходния мандат модернизирахме базите, осигурихме условия за по-широко използване на инфомационните технологии в училище, финансирахме участието на ученици в национални и международни състезания и конкурси, създадохме и утвърдихме работеща система за поощряване на ученици и учители.

Прочети цялата статия ->